Sölvesborg blir tredje kommunen i landet som inför tiggeriförbud. Foto: Björn Lindgren/TT

Nattens nyheter: 18 juni

Uppdaterad
Publicerad

Sölvesborg röstade ja till tiggeriförbud

Sölvesborg blir tredje kommunen i landet, efter Vellinge och Katrineholm att införa förbud mot tiggeri, rapporterar TT. Det beslutade kommunfullmäktige sent på måndagskvällen, efter SD, M, KD och lokala SoL-partiet röstat ja till förslaget. Förbudet ska träda i kraft den 1 juli och avser åtta platser i kommunen.

USA skickar ännu fler soldater till Mellanöstern

USA skickar ytterligare 1 000 soldater till Mellanöstern, uppger landets tillförordnade försvarsminister Patrick Shanahan.

”De senaste iranska attackerna bekräftar den tillförlitliga och trovärdiga underrättelser vi har fått på fientligt beteende av iranska styrkor och deras proxygrupper som hotar amerikansk personal och intressen över hela regionen”, säger Shanahan i ett uttalande.

FN: Vi är 9,7 miljarder i världen år 2050

Världens befolkning kommer att öka från dagens 7,7 miljarder till 9,7 miljarder 2050, enligt en ny rapport. I Afrika söder om Sahara beräknas befolkningen fördubblas under den här perioden. Befolkningen kan efter det växa till 11 miljarder år 2100, enligt rapporten från FN:s avdelning för ekonomiska och sociala frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.