Flygbolaget Brittish Airways ställer in alla flygningar till Egyptens huvudstad Kairo kommande sju dagarna. Foto: Frank Augstein/AP/TT

Nattens nyheter: 21 juli

Uppdaterad
Publicerad

Stort gäng stormade nattklubb i Stockholm

Utan tillåtelse tog sig 17 personer in samtidigt på en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndagen och betedde sig stökigt, uppger polisen, som tillkallades av personalen. Samtliga 17 omhändertogs och bussades iväg.

Storbritannien: Iran bryter mot internationell lag – klagar i FN

Storbritannien anser att Irans agerande i Hormzsundet bryter mot internationell lag. I ett brev till FN:s säkerhetsråd skriver britterna att angreppet mot oljefartyget på omanskt vatten var olagligt.

”Vi söker inte konfrontation med Iran. Men det är oacceptabelt att hota fartyg som har laglig rätt att passera genom internationella genomfartsleder”, står det skrivet i brevet.

Flyg till Kairo ställs in av säkerhetsskäl

British Airways ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo i sju dagar med start på lördagen, skriver flygbolaget i ett uttalande. Beslutet är en försiktighetsåtgärd som sker efter en säkerhetsgenomgång av flygplatsen. Brittiska UD gick på fredagen ut och varnade för förhöjt terrorhot som riktar sig mot flygbolag. Även Lufthansa ställde in flygavgångar till staden på lördagen, men ska enligt uppgifter till Reuters återuppta flygningarna igen på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.