Personer har förts till sjukhus med lindriga skador efter en explosion i Vinsta i västra Stockholm. Under natten undersöks platsen av polisens kriminaltekniker. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Nattens nyheter: 27 mars

Uppdaterad
Publicerad

Explosion i västra Stockholm – personer lindrigt skadade

Natten till onsdag fick polisen in flera samtal från personer som hört höga smällar i Vinsta, i västra Stockholm. Personer fördes till sjukhus med lindriga skador, men polisen går inte in på exakt hur många. Husfasader och bilar förstördes i explosionen.

Nya strider vid Gazaremsan efter tolv timmars uppehåll

Efter tolv timmars uppehåll bröt strider åter igen ut på Gazaremsan på tisdagskvällen lokal tid. En raket avfyrad av Hamas militär följdes av israeliskt flyganfall mot mål på palestinska sidan.

Facebook och Instagram tar bort tusentals sidor med misstänkt beteende

Tusentals Facebook-sidor och Instagramkonton som kopplas till Iran, Ryssland, Makedonien och Kosovo har plockats bort. De borttagna sidorna har enligt Facebook som syfte att vilseleda människor. Sidorna har spenderat sammanlagt 15 000 dollar, motsvarande nästan 140 000 kr, på annonser på Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.