Foto: SVT

Nordman berättar om sin adhd

Publicerad

Adhd-diagnosen gav Håkan Hemlin förståelse för varför han gjort som han gjort i livet. Nu är han aktuell med både ny skiva och en föreställning.

I dag släpper Nordman sin nya skiva Patina. Den innehåller både klassiker som Vandraren men även mer okända låtar som gjorts i nya versioner med piano, nyckelharpa och flöjt.

Att duon fortfarande håller ihop efter 20 år, beror att de gillar varandra och funkar bra ihop på scen och i studion, säger Mats Wester.  

– Sen har det varit annat som har skavt, säger han.  

Efter en depression fick Håkan Hemlin i höstas en adhd-diagnos. Det var något han länge misstänkt och för honom blev det en förklaring till varför han hade det så tufft i skolan och sökte sig till missbruk.

–Jag fick lite förståelse för varför jag gjort som jag gjort i mitt liv.

Under vintern har Håkan Hemlin turnerat med föreställningen ”Hemlin & Gordin- Fragment från två liv'” där han berättat om sitt missbruk och sin adhd tillsammans med musikerkollegan Jacob Gordin.

Tillsammans har de 60 år av missbruk. De tror att deras länge obehandlade adhd kan vara en del av orsaken.

Klicka på bilden i topp för att se klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer