Nordmark och Gideonsson i debatt om las-förslaget

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att regeringen skrotar den omdiskuterade las-utredningen och istället går man vidare med den överenskommelse som har träffats mellan två av arbetsmarknadens parter, Svenskt näringsliv och tjänstemannafacken PTK.

I kvällens Aktuellt möttes arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och LO:s ordförande Susanna Gideonsson i en debatt

Trots att LO har sagt nej till överenskommelsen så väljer parterna att gå vidare med den. Ikväll möttes Susanna Gideonsson, ordförande för LO, och Eva Nordmark (S), arbetsmarknadsminister, i en debatt i aktuellt.

Eva Nordmark säger att man hade hoppats på en ännu bredare uppgörelse.

– Partöverenskommelsen är så mycket bättre än den så kallade ”Toijer-utredningen” (känd som las-utredningen, reds anm) som kom i våras. Den innehåller bland annat saker som kommer att trycka tillbaka sms-anställningar och det handlar om ett helheltsskydd säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Från LO:s sida blev det ett enhälligt nej till uppgörelsen som parterna nu går vidare med.

– Den var alldeles för dålig när det gäller anställningstryggheten. När det gäller anställningsformer, när det gäller bemanningsföretag och visstidsanställning. Utifrån det sa vi nej och kunde inte gå med på den överenskommelsen, säger Susanna Gideonsson, ordförande för LO.

Se debatten mellan Eva Nordmark och Susanna Gideonsson i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.