Här visar SVT Nyheters onlineredaktion upp den nya startsidan. Foto: SVT

Stort ögonblick i SVT:s historia: Nu blir det mer nyheter på svt.se

Uppdaterad
Publicerad

Nu blir det mer fokus på nyheter på SVT:s startsida. Från och med i dag får du de senaste nyheterna direkt när du besöker svt.se.

Om du är van att gå in på svt.se kommer du att bli överraskad – för nu ser sidan annorlunda ut. I stället för en mix av SVT:s utbud kommer fokus att ligga på nyheter.

– Det är för att vi älskar nyheter. Och analyser visar att majoriteten kommer till svt.se för att få nyheter, säger Kristian Lindquist, digital programchef vid SVT Nyheter.

– Men det är fortfarande enkelt att hitta till SVT:s andra uppskattade tjänster som SVT Play och SVT Barn via den nya toppnavigationen för de som vill dit.

”Ska vara aktuellt”

Startsidan kommer att innehålla fördjupande material från SVT Play. Tanken är att materialet ska vara så aktuellt som möjligt.

– Vid en pågående nyhetshändelse kommer vi till exempel att lägga ut dokumentärer inom samma ämne. Det ska kännas relevant för den nyhetsintresserade, säger Djeiran Amini, som projektlett arbetet med den nya sajten.

– Du kommer mötas av en helt annan startsida.

Vad kan du säga till de som kommer att sakna förstasidan?

– Vi välkomnar alla frågor och synpunkter kring nya svt.se. Sidan kommer att fortsätta att utvecklas framöver och i det arbetet är publikens feedback oerhört viktig, säger Kristian Lindquist.

LÄS MER: SVT:s programdirektör Jan Helin om nya startsidan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.