Foto: TT

Nu kommer slasket till södra Sverige

Publicerad

För södra Sverige är det mest hatade av alla väder på ingång – i veckan kan det bli slaskigt, enligt SMHI.

Snön gjorde många kollektivtrafiksresenärer och bilister i östra Svealand ledsna och många snögubbekonstruktörer glada i veckan som gick. Nu får södra Sverige räkna med både regn och snö och mellan 0 och 5 plusgrader.

– Det kommer att vara lite blåsigt också och det kan tära på snön som ligger, det väntas bli ganska slaskigt, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

I södra Norrlands fjälltrakter bör bilister se upp för halka i veckan som kommer.

– Det blir lite lurigt måndag eftermiddag och kväll, då har vi både regn och snö som kommer in västerifrån och där kan det finnas underkylt regn. Nu ligger det en risk ute för södra Norrlands fjälltrakter och det kan övergå i en varning, säger Sofia Söderberg.

Vädret under veckan kan sammanfattas som opålitligt. Både regn, snö och uppehåll förutspås i stora delar av landet. Norrland kan räkna med 0 till 5 minusgrader.

Mot helgen och nästkommande dagar blir det kallare igen men skillnaderna är inte så stora från vädret under kommande vecka. Den som vill vara förberedd bör alltså ha både vinterkläder och regnkläder nära till hands.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer