Ny inrikespolitisk kommentator på Rapport – Mats Knutson efter KGB

Publicerad

Mats Knutson, 45, blir Rapports nye inrikespolitiske kommentator. Han har haft samma funktion på Aktuellt sedan 2002 och efterträder nu K-G Bergström, som går i pension.

Mats har ett förflutet som politisk reporter på Rapport och har tidigare arbetat på Svenska Dagbladet och Blekinge Läns Tidning.

-När K-G Bergström väljer att sluta är Mats den naturliga efterträdaren. Tillsammans med övriga politiska reportrar kommer Mats att leverera den bästa politiska journalistiken i landet för hela SVT, säger riksnyhetschefen Per Yng.

-Mats har gjort ett kanonjobb på Aktuellt och vill nu söka nya utmaningar. Vi kommer säkert att ha nytta av Mats hos oss även i framtiden, säger Aktuellts chef Eva Landahl.

-Jag är väldigt glad att Mats ville ta över efter K-G. Han kommer att betyda mycket både som kommentator och som nyhetsreporter. Inte minst har Mats mycket att ge också i det inre redaktionella arbetet, säger Anja Hilden, tf chef för Rapport.

-Det har varit sju händelserika, roliga och stimulerande år på Aktuellt. Redaktionen är fantastisk, men när jag fick erbjudandet att bli Rapports inrikespolitiske kommentator kunde jag inte säga nej. Rapport är Sveriges största nyhetsprogram och jag vill gärna bli en del i den redaktion som ska vara nyhetsledande på det politiska området, säger Mats Knutson.

SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer