Telia och Nent sitter i förhandlingar. Om de inte har kommit överens innan 1 juli kommer Teliakunder förlora TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ny tv-tvist: Teliakunder kan förlora populära kanaler

Uppdaterad
Publicerad

Telia och Nent sitter i förhandlingar. Om de inte har kommit överens innan 1 juli kommer Teliakunder förlora TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV.

På Telias hemsida kan man läsa att parterna inte är överens om delar av innehållet i avtalet. TV3, TV6, TV8, TV10 och NFL Networks och eSportsTV kommer att försvinna om tvisten inte är över 1 juli. Telia planerar då att försöka ersätta de tidigare kanalerna med olika streamingtjänster. Exakt hur innehållet i kundernas tv-paket påverkas är olika beroende på vilket paket det gäller.

Exakt vad bråket handlar om är oklart, men för dem som inte nöjer sig med den tillfälliga lösningen som kan bli aktuell, är det möjligt att säga upp sitt avtal.

Varit i konflikt tidigare

Under sommaren 2017 pågick ett förhandlingskrig mellan Telia och Discovery. Då förlorade 400 000 kunder Discoverys kanaler – men bara i något dygn. Precis innan VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike i Kanal 5 fick tittarna tillbaka utbudet. Discovery var inblandat i en konflikt varje år mellan 2015 och 2017.

SVT Nyheter har sökt både Telia och Nent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer