Det brittiska popbandet Viola Beach omkom i olyckan i Södertälje Foto: Pressbild/TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Brittiska popbandet Viola Beach omkom i broolyckan

Uppdaterad
Publicerad
De fem personerna som omkom när deras bil körde av motorvägsbron i Södertälje har identifierats som brittiska medborgare. Det är nu också klart att de var medlemmarna i det brittiska bandet Viola Beach och deras manager.

Indiepopbandet Viola Beach spelade på Where's The Music i Norrköping i fredags och enligt TT var bandet på väg mot Arlanda tillsammans med sin manager när olyckan inträffade.

SVT har varit i kontakt med brittiska UD som bekräftat att de fem döda är brittiska medborgare. Huruvida de är medlemmar i det brittiska indierock-bandet Viola Beach vill man inte bekräfta officiellt men medger samtidigt indirekt att uppgiften stämmer.

– Vi har inte bekräftat uppgiften men dementerar den inte heller – vilket vi skulle göra om den inte stämde, säger Shaun på brittiska UD.

Nytt lovande band

Viola Beach har beskrivit sig själva som ett gäng grabbar som råkat göra musik ihop, och bestod av Kris Leonard (sång och gitarr), River Reeves (gitarr), Tomas Lowe (bas) och Jack Dakin (trummor). Bandet från nordengelska Warrington blev mest framgångsrika med singeln ”Swings & Waterslides” och hade blivit uttaget till BBC Introducing, som presenterar lovande talangar. Såhär beskrevs bandet på Where's The Musics hemsida inför spelningen:

”Viola Beach har på kort tid vunnit många pluspoäng hos både kritiker och vanligt fölk runt om i Storbritannien. Deras sommarinspirerade singel ”Swings & Waterslides”, bjuder på en attityd som är svår att hitta i indiepop-djungeln. Och visst är det välkommet. Trots att de precis börjat släppa sin musik så inger de ett intryck av ett erfaret, sammansvetsat band”

Hyllas i sociala medier

På bandets Facebook-sida och i andra sociala medier har hyllningarna idag bytts ut i sorgyttringar med förhoppningar om att bandmedlemmarna nu vilar i frid.

Bilen föll minst 25 meter

Det var vid halv tretiden natten till lördagen som olyckan inträffade. Bron ska ha varit öppen men på väg ner när bilen forcerade både rödljus och bommar innan den föll minst 25 meter ner i Södertälje kanal.

Samtliga omkomna är män födda mellan 1983 och 1996.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Broolyckan i Södertälje

Mer i ämnet