Foto: TT

Palmegruppens nye ledare: Krister Petersson

Uppdaterad
Publicerad

Palmegruppens nye förundersökningsledare har ett namn som klingar bekant: Krister Petersson. Han tar över efter vice riksåklagare Kerstin Skarp den 1 februari nästa år, meddelar Palmegruppen.

Krister Petersson har bland annat utrett mordet på Anna Lindh och var ansvarig åklagare i rättegången mot John Ausonius, mer känd som Lasermannen. Sedan 2006 är han chefsåklagare på Internationella åklagarkammaren i Stockholm.

Kerstin Skarp har lett Palmeutredningen sedan 2009. Hon kom in i arbetet redan 1997 då polisen försökte få till stånd en resning mot Christer Pettersson, som 1989 dömdes till livstid i tingsrätten för mordet men senare friades i hovrätten.

Palmegruppen kommenterar i  pressmeddelandet inte den uppenbara likheten mellan den nye förundersökningsledarens namn och en av de tidigare huvudmisstänkta i utredningen, men på twitter börjar kommentarerna flöda.

”Ödets grymma ironi. Krister Petersson blir ny förundersökningsledare för Palmegruppen”, skriver en användare.

Bland andra kommentarer märks:

”Verkligheten överträffar dikten”.

”Also...kan vi prata om att Palmegruppen nu leds av...Krister Petersson”.

”Krister Petersson ska leda Palmegruppen. Smått komiskt”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer