Personliga tränarens tips för att komma igång med höstmotionen

Uppdaterad
Publicerad

När vi går in i nya perioder är det lätt att sätta upp mål för hur man vill förändra sig. Men det är inte alltid lätt att hålla de målen.

De flesta av oss har nog någon gång bestämt oss för att komma igång med träningen. Höstens vackra natur kan kännas som den perfekta startplatsen. Men hur ska man komma igång? Och hur ska man hålla modet uppe för att bibehålla den nya vanan. Personliga tränaren Sofia Ståhl tipsar om att sänka ambitionsnivån.

– Man bör befria sig från det här projektet där man tänker att man ska göra en storsatsning. Det är ju välmående man är ute efter, vi är inga elitsatsande personer som ska toppa till OS, säger hon.

Sofia Ståhl menar att så kallad ”hållbar träning” kan vara bra för den som tidigare fallit under träningstrycket.

– Då handlar det inte om att ha en statisk träning som alltid sker tre gånger i veckan, utan du bör fundera över hur kan du använda kroppen lite hela tiden.

I videon kan du se exempel på hur du kan använda en vanlig trappa för ”hållbar träning” under höstpromenaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.