I en ny video, publicerat på söndagskvällen, tackar Youtube-stjärnan för allt stöd och säger sig vara glad att ”till och med skrivare gör vad de kan”. Arkivbild. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix / TT

Pewdiepies uppmaning till hackande fans: ”Gör inget olagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har nu kommenterat helgens hackerattack, där 50 000 skrivare världen över skrev ut en uppmaning om att prenumerera på svenskens kanal.

– Fortsätt stötta, men gör inget olagligt, säger han i inlägget.

Bakgrunden är att det indiska skivbolaget T-series Youtube-kanal nu kan gå om svensken som den kanal med flest prenumeranter. Pewdiepies fans, kända för att vara väldigt hängivna, har svarat med hackerattacker mot skrivare.

I en ny video, publicerat på söndagskvällen, tackar Youtube-stjärnan för allt stöd och säger sig vara glad att ”till och med skrivare gör vad de kan”.

Däremot lägger han till en uppmaning om att hans fans inte bör göra någonting olagligt, då det kan slå tillbaka mot honom.

Enorm medial uppmärksamhet

Han kommenterar även den enorma uppmärksamhet tilltaget har fått, inte minst i medier, världen över. Han refererar till medier som kallat hackningen för ”spridning av propaganda”.

– Ryssarna hackade valet, men nioåringar hackade skrivare. Det är det som går till historien, säger han.

Hade behövt 800 000 skrivare

Personen som sägs stå bakom attacken och som har Twitter-kontot @TheHackerGiraffe har i egna inlägg skrivit att hen upptäckte över 800 000 sårbara skrivare, men beslutade sig för att rikta in sig på enbart 50 000.

Till Youtube-stjärnans stora förtret.

– Jag hade behövt de där 800 000, säger Pewdiepie skämtsamt i inlägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.