Plan från Göteborg till Rhodos fick vända

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan som lyfte från Göteborg på väg till Rhodos fick vända sent på lördagskvällen. Planet hann åka ut över Östersjön innan det vände och landade på Arlanda flygplats i Stockholm.

Charterplanet var bokat av Tui och lyfte från Landvetter på lördagskvällen, och skulle landa på Rhodos. Planet hann flyga söderut över Skåne och ut på Östersjön innan det vände, visar bilder från Flightradar24.com.

– Man valde att landa på Arlanda på grund av en indikation om ett eventuellt tekniskt problem, säger Ellen Laurin, presskommunikatör på Swedavias pressjour, till SVT Nyheter.

Oklart kring tekniska problem

Planet landade på Arlanda cirka 22.30. Enligt Swedavia ska det hela ha skett under lugna omständigheter.

– Det var en helt normal landning, säger Laurin.

Till Expressen skriver Angelica Sanchez, presskommunikatör på Tui, följande i ett sms:

”Pga tekniska orsaker så valde man att gå ner i Stockholm för att undersöka planet. Våra passagerare är omhändertagna och resan är ca ett dygn försenad. Ingen information än kring den tekniska orsaken”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.