Veronica Palm (S) Foto: Scanpix

Poliktikerkrav efter SVT:s telefongranskning

Publicerad

Efter SVT:s granskning av telefonförsäljningsbolag, där bland annat äldre känt sig lurade av telefonförsäljare, kommer nu de politiska kraven på en förstärkning av konsumenternas villkor.

–På det hela taget så är jag orolig över utvecklingen. Fler och fler människor konsumerar mer och mer på andra sätt och då behöver rättslagstiftningen följa med, säger Veronica Palm (S), ordförande i Riksdagens civilutskott.

–Jag tycker att regeringen och konsumentministern behöver ta ansvar för den situation som Sveriges konsumenter i dag hamnar i.

M: Vill se över systemet

Riksdagsledamoten Sten Bergheden (M) vill att man från politiskt håll, tillsammans med branschorganisationer och företag ser över vilket system man vill ha.

–Det är viktigt att man inte begränsar den möjlighet som företag har emellan sig att komma överens om avtal, men samtidgt kanske har någon form av möjlighet för de som vill avstå detta.

Konsumentminister Birgitta Ohlsson vill inte ställa upp på en intervju men hennes pressekreterare meddelar att några förändringar inte förbereds, men att man noga följer vad som händer på området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar försäljningsmetoder

Mer i ämnet