Se hur polisen Petter arbetar på Stockholms tomma gator. Foto: SVT/Veckans brott

Hör polisen om coronaviruset: Så kan brottsligheten påverkas

Publicerad

På grund av spridningen av det nya coronaviruset i Stockholm, håller sig många människor hemma just nu. Det är något som polisen Petter märkt av i sitt arbete.

– Jag får känslan av att vi åker på mer adressjobb mot lägenheter, på relationsbrott och hemfridsbrott, säger Petter i Veckans brott.

Enligt polisen Petter kan det också finnas en risk för att narkotikarelaterad brottslighet ökar då olika restriktioner införs i samhället.

– De stänger gränser, narkotikan kommer inte in i samma flöde och priserna går upp. De som nyttjar kommer göra det mesta för att få tag på sitt fix. Det finns risk att de begår brott, säger Petter.

Spela videon ovan för att höra Petter berätta om polisarbetet under coronapandemin. Se mer i kvällens Veckans brott från klockan 20.00 i SVT Play och klockan 22.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet