Polisen ska utreda mejl om Reinfeldt

Uppdaterad
Publicerad

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt polisanmälde sent i går kväll de omtalade mejlen från socialdemokraternas valstrateg Mats Lindström.

Anmälan gäller förtal och är inte särskilt riktad mot Lindström, utan mot själva företeelsen. Orsaken till anmälan är att moderaterna vill att det ska utredas om fler är inblandade.

Lindström har bara erkänt att han har skrivit en del av mejlen. Social- demokraterna erbjöd i går moderaterna att ta del av all teknisk information kring mejlen, men moderaterna avböjde med hänvisning till polisutredningen.

– Vi är varken jurister eller tekniker. Vi kan inte bedöma informationen eller veta om den är fullständig. Därför får polisen sköta det här, säger moderaternas partisekreterare Sven Otto Littorin till TT.

”Skandalen växer”

Reinfeldt valde att polisanmäla efter att nya avslöjanden under helgen förvärrade situationen, enligt Littorin.

-Det vi konstaterar är ju bara att det har kommit fram fler saker, det är flera bloggar och hemsidor och annat som gör att det förefaller mindre och mindre sannolikt att det är en ensam person som ligger bakom detta, säger Littorin till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.