Folk har lagt blommor och ljus i närheten av platsen i Hammarby Sjöstad, där rapparen Einár (Nils Grönberg) blev skjuten till döds. Foto: Jessica Gow / TT

Ännu ingen gripen efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har genomfört över hundra förhör och analyserar övervakningsfilmer från platsen, men ännu har ingen gripits efter mordet på Nils ”Einár” Grönberg.

Nu utreder man om det finns en koppling mellan mordet och en skottlossning i Sätra kvällen innan.

Det har gått fem dagar sedan Nils Grönberg, mer känd som Einár, sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm, men ännu är ingen misstänkt gripen.

– Utredningen fortsätter med full kraft. Vi har en god bild av händelseförloppet men vi arbetar brett och har inte låst in oss vid någon speciell inriktning, säger Mats Eriksson, presstalesperson Stockholmspolisens mediecenter.

Kommer hålla fler förhör

Han beskriver polisens arbete som ”brett och förutsättningslöst”. Fram till och med måndagen hade polisen genomfört 113 förhör kopplade till händelsen och kartläggningen av Einár. Man fortsätter även att gå igenom tips som kommer in till polisen.

Vi kommer att hålla fler förhör och fortsätta vara på plats i området. Fortsatt handlar det om att få in tips om individer eller fordon som har observerats i området innan och under händelsen, säger Mats Eriksson.

En annan utredningsåtgärd är att gå igenom material från övervakningskameror. Mats Eriksson bekräftar att polisen har inhämtat den typen av material men vill inte gå in på vad detta har betytt för utredningen.

Kan finnas samband med annan skjutning

I samband med skjutningen ska Einár ha varit i sällskap med två andra personer som polisen arbetar med att försöka identifiera. Enligt uppgifter till Expressen ska dessa två personer ha varit inblandade i en skottlossning i Sätra dagen före mordet.

Polisen bekräftar att en skjutning i Sätra den 20 oktober har ägt rum, men vill inte gå in på ytterligare detaljer i fallet. Man uppger dock att det kan finnas en koppling mellan skjutningen och mordet på Einár.

– Vi tittar alltid på om det finns samband mellan olika ärenden som skulle kunna kopplas till varandra. Har vi kännedom om olika händelser som kan kopplas till varandra så ser vi om det kan finnas ett samband, säger Mats Eriksson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör SVT:s reporter Diamant Salihu om artisten Einárs liv – och kopplingarna till gängkriminalitet. Foto: SVT/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen av Einár

Mer i ämnet