Här kan du se polisernas film Visa alla (2)
Visa alla (2)

Polisfilm välkomnar flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

En film som några poliser har gjort för att välkomna flyktingar har fått stor spridning på sociala medier och blivit en viral succé. Närmare 400.000 gånger har filmen hittills visats.

Du som flytt, välkommen till Sverige! En film som några poliser har gjort för att förklara att svensk polis inte gör skillnad på folk, och att flyktingar är välkomna hit, gör stor succé på sociala medier.

– Vi visste att den skulle få spridning, men inte i den här omfattningen. Filmen har setts 388.000 gånger. Det är ett jävla drag, det här upplever man bara en gång i livet, säger Mikael ”Doktorn”, som till vardags är inspektör vid Södermalmspolisen i Stockholm.

Han och några kollegor driver också en podd om polisen för allmänheten. Grundarbetet gjordes egentligen i Skåne.

– En kille som heter Joel vid Skånepolisen kom med idén och vi slöt upp runt den, säger Mikael ”Doktorn”.

Resultatet blev att göra en film om polisen, riktad till de flyktingar som nu kommer hit.

– Vi konstaplar har träffat på många som har en bild av poliser från sitt hemland, där poliser inte står högt i kurs. Det här är ett försök att förklara att vi är en demokratisk poliskår som inte gör skillnad på folk av olika religioner, politisk uppfattning eller sexuell läggning, säger Mikael, som inte vill bli omnämnd med efternamn.

I filmen syns flera poliser, som hälsar flyktingar välkomna och säger att de hoppas att Sverige kan hjälpa dem och ge dem skydd. Filmen är gjord av de enskilda poliserna, men har i efterhand sanktionerats av polisen officiellt.

– Nu finns den på polisområde Syds hemsida, och även Södermalmspolisen, säger Mikael ”Doktorn”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer