Polisinsats vid tidningsredaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer hämtades in till förhör efter en polisinsats utanför Expressens och Dagens Nyheters redaktioner i Stockholm på fredagseftermiddagen. De tre ska ha kopplingar till nazistiska Svenska motståndsrörelsen, enligt flera medier.

Senare under kvällen kom beskedet om att personerna anhållits.

– De är misstänkta för förberedelse till grov misshandel och för olaga hot mot grupp, säger Lars Byström, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Han vill inte kommentera uppgifterna om att de anhållna har kopplingar till en nazistisk organisation.

Medier

”Jag kan bekräfta att det har skett en polisinsats i och kring Expressen-huset, men jag vill också vara tydlig med att alla försök till hot och våld mot Expressen och andra medier bara resulterar i fortsatt journalistik”, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i en kommentar till TT.

Tidningen har under den senaste veckan granskat svenska nazister.

”Det är vårt viktiga uppdrag sedan 1944 och det står i vår publicistiska idé att Expressen ska uppmärksamma just främlingsfientlighet”, skriver Thomas Mattsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet