En traditionell semla går hem hos många, men det är de nyskapande semlorna som det talas mest om. Foto: TT

Populäraste semlorna från SVT Recept

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste veckorna har SVT Recept kollat vilka semlor som är mest populära bland besökarna på sajten. Här är era favoriter.

Drömsöta semlor med marsipan. Foto: Susanne Jonsson

1. Princessemlan

SVT Recept

Go'kvälls kock Susanne Jonsson skapade den här sockersöta semlan till våra små prinsessor Estelle och Leonore. Semlorna är mindre än vanligt så det passar även de som inte är så sugna på jättebakverk.

2. Semmelvåfflan

Denna nyskapande kreation passar den som saknar syrlighet från frukt och bär i den traditionella semlan. Har man inte semmelbullar hemma så är det här ett bra alternativ.

3. Semmelkladdkaka

Snabblagad kaka där man blandar mandelmassa direkt i degen och dekorerar med grädde. Smakar semla, men går att smaksätta hur man vill.

Små bakverk som går att fylla med det man är sugen på. Foto: Susanne Jonsson

4. Chemlan

Amerikanerna har sin Cronut (friterad croissant doughnut) och pretzel croissant, vi har chemlan. Ett bakverk på en blandning av deg och smet som går att fylla med både sött och salt.

Foto: SVT

5. Dekonstruerad semla

En chic skapelse för den som vill bjuda på det lilla extra. Körsbär står för den blodröda färgen.

Här hittar du alla semmelrecept på SVT Recept!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Recept

Mer i ämnet