Soraya Post, Fi:s toppkandidat till EU-parlamentet, ber om ursäkt för antydan att angrepp mot SD-ledaren var arrangerat av SD. Foto: SVT

Post (Fi) ber om ursäkt för smällaruttalande: ”Det var fel”

Uppdaterad
Publicerad

Soraya Post, Feministisk initiativs toppkandidat till EU-parlamentet, ber om ursäkt för ett påstående om att det kunde vara Sverigedemokrater som låg bakom smällarattacker som riktats mot SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Post säger i eftersnacket till SVT:s slutdebatt inför EU-valet att hon inte hade full kännedom om vad som hade hänt och inte förstått att smällarna var riktade mot Jimmie Åkesson.

– Jag trodde att det var smällare för att väcka uppmärksamhet, säger Post.

EU-valet 2019

”Tar avstånd från våld”

SD-ledaren utsattes för två smällarattacker senaste två dagarna och Post uttryckte till DN att man inte kunde veta säkert om det var de själva som arrangerat detta. Nu backar Post från uttalandet.

– Jag visste inte överhuvudtaget att det var smällare som var riktade mot honom som person. Jag tar avstånd från allt sådant våld till hundra procent, säger Post.

– Jag får be om ursäkt, jag visste inte att så var läget. Det var fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet