Prinsessan Madeleine bemöter kritiken

Publicerad

Prinsessan Madeleine tillbakavisar kritiken om att hon glider runt och lever lyxliv i New York. Hon tar till sig det som skrivs och blir ledsen, säger hon i en intervju, som publiceras på hovets hemsida.

-Dels har jag mitt arbete på World Childhood Foundation dels ställer jag upp för Sverige när jag blir ombedd, förklarar hon.

-Jag är projektansvarig på World Childhood Foundation och arbetar utifrån Childhoods USA-kontor i New York, fortsätter prinsessan.

-Just nu håller jag bl.a. på att förbereda en stor kampanj, säger hon.

När prinsessan Madeleine represen- terar Sverige betalas resor och andra omkostnader av apanaget. -I övrigt betalar jag min vistelse med privata medel. Och jag tar naturligtvis inte ut någon lön från Childhood.

Prinsessan har nyligen skickat en anmälan till Skattemyndigheten om ”flyttning till utlandet”. Under det närmaste året kommer hon att fortsätta bo och arbeta i New York.

-Att jag bor i USA betyder inte att min roll som prinsessa av Sverige förändras, utan jag kommer att fort- sätta att arbeta för Sverige i USA.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer