Reddit-användaren om börskaoset

Uppdaterad
Publicerad

Vissa beskriver det som en trollning av aktiemarknaden – andra beskriver det som ett försök att justera en ojämn maktbalans på finansmarknaden. Oavsett har Reddit-tråden Wallstreetbets blivit en världsnyhet och deras metoder har både hyllats och kritiserats.

Användaren Felix berättar att han och andra reagerat på hur bankerna 2008 hamnade i kris för att sedan räddas av statliga stöd under finanskraschen.

– Många såg en chans att nu kan vi jävlas med storbolagen. Att vi kan jävlas med självaste Wall Street, säger användaren Felix.

Felix, som vill vara anonym, har varit medlem i Reddit-tråden under en tid. Han tycker att Wallstreetbets agerande är bra och att man behöver visa de stora bolagen att de inte kan göra vad som helst.

– Jag kan inte säga om det här är rätt eller fel, men jag tycker att om det finns spelregler och man använder dem, då ska det inte vara fel bara för att den som är traditionell förlorar pengar på det.

Hör Felix berätta om resonemanget hos medlemmarna på Wallstreetbets i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.