Foto: TT

Regeringen drar tillbaka skolförslag

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen drar tillbaka förslaget om en läsa-skriva-räkna-garanti i skolan, som innebär att de elever som behöver stöd får det från och med förskoleklass, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Anledningen till att propositionen nu dras tillbaka är att Sverigedemokraterna och partierna i Alliansen bestämt sig för att rösta ner den vid en omröstning i riksdagen.

– Det här förslaget innebär mer byråkrati för lärarna men ingen säkerhet att eleverna får mer stöd tidigt, sade utbildningsutskottets vice ordförande, Liberalernas Christer Nylander till Ekot häromveckan.

MP hoppas på nytt förslag snart

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin hoppas att regeringen ska kunna lägga fram ett nytt förslag före sommaren som får stöd i riksdagen.

– Vi tar hem lagstiftningen för att säkra att fokus just är att stödet ska komma på plats och att det inte blir mer administration, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.