Robert Holmin i Gnesta hjälper pensionärer att handla mat. Foto: Fredrik Sjetne Larsson/SVT

Robert stöttar de äldre med coronashopping

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av coronaepidemien kommer inte bara sjukdom, död och arbetslöshet. Hotet från viruset har även lett till att utvecklas nya medmänskliga insatser för att hjälpa och stötta de som behöver.

Ett sådant inititativ hittar vi i Gnesta, sex mil utanför Stockholm. Här har en privatperson, Robert Holmin, tagit initiativet till en insats för att hjälpa äldre som inte kan gå ut och handla sin mat själva längre. Tillsammans med Svenska kyrkan i Gnesta har Robert startat en volontärverksamhet där behövande äldre, med kyrkans hjälp, paras ihop med en volontär.

Noga med hygien

– Jag handlar för tillfället åt tre pensionärer, berättar Robert.

En ovanlig vardag

– De skickar listor på vilka matvaror de behöver via mail och så handlar jag och levererar till dörren. Jag är mycket noga med hygienen, bär munskydd och handskar när jag handlar och de äldre får hämta matkassarna utanför sin dörr eller från bakluckan i min bil.

Se mer om Roberts coronashopping i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

En ovanlig vardag

Mer i ämnet