S: Lägg korten på bordet om Arbetslivsresurs

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Magdalena Andersson (S) kräver efter SVT:s avslöjande att regeringen offentliggör alla detaljer i turerna kring försäljningen av Arbetslivsresurs.

– Det är viktigt att regeringen och nu framför allt Anders Borg lägger alla korten på borden kring det här, säger hon.

Det tidigare helstatliga bolaget Arbetslivsresurs, som hjälper arbetslösa med rehabilitering och coachning, såldes till riskkapitalbolaget Norges Investor 2011. Men i tidigare hemligstämplade dokument från regeringskansliet framgår att bland ägarna av köparbolaget finns flera företag registrerade i lågskattekantonen Freiburg i Schweiz.

Väcker frågor

Enligt Magdalena Andersson väcker de nya uppgifterna en rad frågor.

– Det här är ett bolag som till stor utsträckning finansieras via skattemedel. Och då skulle man naturligtvis vilja veta att det är ordentligt transparent så vi vet att vi får valuta för våra skattepengar. Men naturligtvis också se i vilken utsträckning det här bolaget betalar bolagsskatt i Sverige, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer