Statsminister Stefan Löfven har inte uttalat sig sedan i torsdags. Socialdemokraterna har avböjt medverkan i söndagens Agenda. Foto: Janerik Henriksson/TT

S nobbade Agenda-medverkan – Löfven lämnar besked på måndag

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna avböjde att medverka i söndagens Agenda och kommenterar inte regeringskrisen offentligt. Beskedet om statsministern ska utlysa extraval eller avgå dröjer till på måndag.

Socialdemokraterna lämnade under söndag eftermiddag återbud om att medverka i Agenda.

– Det kanske inte har hänt så mycket i dag, det är väl kanske därför de inte är här. Ser man en möjlig lösning redan i kväll är det väl ingen större poäng med att komma hit, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein om avhoppet från S.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Lagt locket på

Partiföreträdare har under söndagskvällen avböjt att kommentera regeringskrisen till flera medier.

”Statsministern avböjer att kommentera”, skriver pressekreterare Mikael Lindström i ett sms till Aftonbladet.

Löfven själv har inte gjort några offentliga uttalanden sedan i torsdags. Senast på måndag måste han fatta beslut om att utlysa extraval, som i så fall hålls om högst tre månader, eller avgå. I det senare fallet kommer talmansrundor att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stefan Löfven fälld av riksdagen 2021

Mer i ämnet