S om satsningen: Inte tillräckligt

Publicerad
Socialdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Magdalena Andersson välkomnar regeringens satsningar men är inte helt nöjd.

-Det är naturligtvis bra att regeringen äntligen insett att deras dyra och generella skattesänkningar för alla ungdomar inte har gett resultat, utan att det i stället behövs riktade och specifika insatser till de ungdomar som har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger hon till TT.

-Men jag tycker att det är synd att de inte har anammat hela vårt förslag om utbildningskontrakt för ungdomar som saknar gymnasieexamen. Vi har ju förslag på att alla ungdomar som är arbetslösa och saknar gymnasieexamen ska kunna få jobb, praktik och utbildning, men där det också ställs tydliga krav på att om man har ersättning från samhället så ska man också anstränga sig för att ta en gymnasieexamen.

”Klarar lite tuffare krav”

-Studiemotiverande kurser i all ära, men jag tror nog att ungdomarna klarar litet tuffare krav, säger Magdalena Andersson.

Hon tycker att det är bra med fler utbildningsplatser, men påminner om att regeringen dragit ned på högskoleplatserna.

-Det är ju fortfarande ett minus på högskolan, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höstbudgeten 2012

Mer i ämnet