Carin Jämtin (S) och Tomas Tobé (M). Foto: SVT

Jämtin: Inget är klart förrän allt är klart

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen och Alliansen sitter sedan några dagar i hemliga förhandlingar om hur ett nyval ska kunna förhindras. – Dörren är alltid öppen säger Carin Jämtin, partisekreterare (S).

– Dörren är alltid öppen. Inget är klart förrän allt är klart, säger Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin till SVT strax efter att turordningen i partiledarutfrågningarna inför nyvalet lottats i Gomorron Sverige.

Hon påpekar dock att det inte förekommer några samtal på partiledarnivå.

Moderaternas nya partisekreterare Tomas Tobé vill efter lottningen i Gomorron Sverige inte ge några kommentarer till uppgifterna om att samtal pågår för att undvika nyval.

”Planen ligger fast”

Enligt Erik Nises, pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven, har det förekommit samtal på riksdagsnivå om regler för minoritetsregerande, försvars- och utrikesfrågor, ”i en konstruktiv anda”. Men planen att utlysa extraval, ett beslut som ska tas den 30 december, ligger fast.

– Vi jobbar på för fullt med den planen, säger Nises till TT.

Enligt källor till SVT handlar förhandlingarna om hur Sverige ska kunna regeras av en minoritetsregering och hur en sådan ska kunna få igenom sin budget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Decemberöverenskommelsen

Mer i ämnet