Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för Riksnyheternas olika plattformar Foto: Stina Stjernkvist, SVT Bild

Så bevakar SVT Nyheter coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter arbetar sedan flera veckor tillbaka intensivt med coronapandemins följder. Våren 2020 har ställt Sverige, Europa och hela världen inför en helt oväntad och oförutsägbar situation.

SVT Nyheter får ett stort gensvar från publiken och det vittnar om att behovet av nyheter i denna speciella tid är stort.  Vi känner ett stort ansvar att leverera nyheter med många perspektiv och med hög relevans.  

SVT Nyheter fortsätter med extra hög beredskap och flera extra program varje dag. Denna vecka (v 13) börjar vi även med nyhetssändningar översatta till arabiska och engelska.

Publiceringar dygnet runt

Utöver de ordinarie sändningarna i tv, ständig direktrapportering på sajten, nya publiceringar dygnet runt på text-tv och på www.svt.se, liksom på alla våra lokala sajter, datajournalistik som förklarar och fördjupar, analyser, kommentarer, studiosamtal, rapporter från hela Sverige så sänder vi extra både på sajten och i tv. Här ett axplock av extrainsatta program den här veckan.   

  • Coronaspecial varje dag kl 20.00-20.30 i SVT2 och på SVT Play. Experter svarar på tittarnas frågor. 
  • Folkhälsomyndighetens presskonferenser varje dag kl 14.00 direkt på svt.se och i SVT2. 
  • Samtliga presskonferenser från myndigheter som MSB, Folkhälsomyndigheten eller från exempelvis regeringskansliet sänds direkt på svt.se och även i tv. 
  • Vid nyhetslägen sänder vi direkt på sajten och även i SVT2. 
  • Morgonstudion har förlängt sina sändningar till kl 9.40. 
  • Helgstudion ersätter Vinterstudion på lördagar och söndagar med innehåll om pandemins följder.

Noggrann kontroll av källor

Grunden i vår rapportering är, precis som alltid: noggrann kontroll av källor, låta flera olika experter komma till tals, ställa frågor och rapportera om hur svenska myndigheter, regeringen och andra relevanta makthavare agerar.  

SVT Nyheter har lokala reportrar som täcker hela Sverige, en stor redaktion med många specialister i Stockholm samt utrikeskorrespondenter. Det gör att vi i vår rapportering kan fläta samman det lokala, det nationella och det som händer i världen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet