Spela videon för att få tips på hur du filmar ett klipp – och skickar in det till oss. Foto: Malin Johansson/SVT

Så gör du för att skicka in din video

Uppdaterad
Publicerad

På SVT Nyheter vill vi berätta era historier från coronavardagen. Därför vill vi nu få in era videoklipp på hur dagarna ser ut under coronakrisen.

Så här gör du för att skicka in din video.

  • Filma dig själv och din vardag i ett klipp på 1-2 minuter.  
  • Filma helst i stående format och tänk på att filma både dig själv och det som händer runt omkring dig.  
  • Mejla din video till dinvardag@svt.se.  
  • För större filer kan du använda tjänsten Wetransfer. Klicka på den här länken i din mobil eller dator, följ instruktionerna för att ladda upp dina filer och skicka sedan länken till dinvardag@svt.se.  
  • Du kan också dela din video på sociala medier och tagga @svtnyheter för att skicka din video till oss.  
  • Skriv namn, telefonnummer och en kort förklarande text när du skickar in materialet. Det kan hända att vi vill ringa upp för att få veta mer.
En ovanlig vardag

Kom ihåg att du som filmar ansvarar för att informera människor som förekommer i videon att du avser skicka den till SVT, så att det är okej för dem.

När du skickar bilder så upplåter du dem för en icke-exklusiv rätt för SVT att fritt använda bilden i SVT:s verksamhet samt framställa exemplar av bilder. Här kan du läsa mer om våra bildvilkor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

En ovanlig vardag

Mer i ämnet