Så gör du för att skicka in ditt tips

Uppdaterad
Publicerad

Är du en fena på att stå på händer eller sitter du på det bästa knepet för att vinna i Chicago? Tipsa om en aktivitet anpassad för coronahösten och hjälp oss att fylla på vår ”Hitta-på-nåt-generator”!

När vi nu uppmanas att minska våra sociala kontakter samtidigt som höstmörkret lagt sig över landet kanske du spenderar mer tid inne och hemma. Men när man är hemma hela tiden är det lätt att känna att man redan gjort allt och att idéerna börjar ta slut. Därför har vi skapat en ”Hitta-på-nåt-generator” – där du kan slumpa fram något att göra. Nu vill vi fylla på med era tips och aktiviteter!

Är du bra på något speciellt, har din familj kommit på en aktivitet som fungerar utmärkt i coronatider eller har du ett tips du vill dela med dig av? Skicka in ett videoklipp med instruktioner till oss!

Så här gör du för att skicka in ditt klipp:

  • Filma en instruktionsvideo med mobilen där du visar hur man utför just ditt tips eller din aktivitet, klippet bör vara runt en minut långt.
  • Filma helst i stående format och tänk på att filma både dig själv och det du utför.
  • Mejla din video till dinvardag@svt.se.
  • För större filer kan du använda tjänsten Wetransfer. Klicka på den här länken i din mobil eller dator, följ instruktionerna för att ladda upp dina filer och skicka sedan länken till dinvardag@svt.se.
  • Du kan också dela din video på sociala medier och tagga @svtnyheter för att skicka din video till oss.
  • Skriv namn, telefonnummer och en kort förklarande text när du skickar in materialet. Det kan hända att vi vill ringa upp för att få veta mer.

Kom ihåg att du som filmar ansvarar för att informera människor som förekommer i videon att du avser skicka den till SVT, så att det är okej för dem.

När du skickar bilder så upplåter du dem för en icke-exklusiv rätt för SVT att fritt använda bilden i SVT:s verksamhet samt framställa exemplar av bilder. Här kan du läsa mer om våra bildvillkor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.