Anders Ygeman är en av flera politiker som kommenterat dagens besked från Liberalerna och Centerpartiet, som nu backar om misstroendevotum mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Foto: TT & Twitter: @Ygeman

”Oj, vilken röra” – så reagerar politikerna på beskedet om Hultqvist

Från ett benhårt misstroendehot har nu Centerpartiet och Liberalerna backat och meddelade under dagen att de inte längre vill tvinga bort försvarsminister Peter Hultqvist (S) från ministerposten.
”Klokt och ansvarsfullt av Centerpartiet och Liberalerna att dra tillbaka misstroendeförklaringen”, skriver den avsatta ministern Anders Ygeman på Twitter.

Efter informationsskandalen på Transportstyrelsen riktade Alliansen missförtroendeförklaring mot S-ministrarna Anna Johansson, Anders Ygeman och försvarsminister Peter Hultqvist. Statsminister Stefan Löfven meddelade kort efter Alliansens besked att både infrastrukturministern Anna Johansson och inrikesministern självmant valt att lämna sina tjänster.

Frågan på allas läppar har efter detta besked varit vad som händer med Peter Hultqvists plats i regeringen.

”Oj, vilken röra”

I dag kom beskedet: Försvarsministern sitter säkert efter att både Centerpartiet och Liberalerna drar tillbaka sitt krav.

Det kommenterades snabbt på Twitter av Anders Ygeman:

Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman fick lämna i samband med IT-skandalen och är nu Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. Foto: Skärmdump Twitter: @Ygeman

Även regeringskollegan Maria Ferm (MP) gläds åt beskedet.

”Väldigt rimligt C och L!”, twittrar riksdagsledamoten.

Men även Vänsterpartiet passar på att skicka en sociala medier-känga till sina kollegor i Riksdagen:

”Oj, vilken röra hos de borgerliga. Vi får något gjort istället, för välfärden, jämlikheten och de som har det tufft i dagens Sverige”.

LÄS MER: Löfven om misstroendeförklaringen mot Hultqvist: ”Det är oseriöst”

LÄS MER: Peter Hultqvist om beskedet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer