Debattörerna Ken Christensen och Joseph Flynn, tillsammans med programledare Cecilia Gralde Foto: SVT

Så valde Agenda ut de amerikanska valdebattörerna 

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag den 3 november är det val och Agenda försöker spegla både hur president Trump och utmanaren Joe Biden ligger till i den pågående slutspurten i valrörelsen men också visa hur den politiska debatten i USA låter just nu. Vi har därför bjudit in en demokratisk kampanjmakare och en republikan som är engagerad i Trumpkampanjen till en minidebatt i Agenda.

Vi bandar debatten några timmar före vår sändning på söndagen för att hinna översätta det som sägs. Och vi frågar dem vad som skiljer deras kandidater åt och vilken politik som vore bäst för det amerikanska folket.

Demokraten är Ken Christensen som är chef för The Politics Company, ett konsultbolag som arbetar med att samla in pengar och driva kampanjer för demokratiska kandidater på olika nivåer i olika delstater. Bland dem som han arbetat för finns ett par demokratiska senatorer och dussintalet kongressledamöter.

Republikanen heter Joseph Flynn och är IT-entreprenör inom hälsosektorn. Han är rådgivare till organisationen ”Catholics for Trump”. Joseph Flynn är också bror till general Michael Flynn, som tidigare var Trumps nationella säkerhetsrådgivare.Joseph Flynn har kritiserat för att i en tweet ha uppmärksammat den konspiratoriska QAnon-rörelsen. Han tog bort den tweeten och hävdade att hans twitterkonto hade kapats.

I Agendas studio finns också SVT:s valexpert Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han kommer att förklara opinionsläget två dagar före valet och hur pålitliga opinionsmätningarna är denna gång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet