Sabuni hoppas undvika misstroendeomröstning mot Nordmark

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni välkomnar M och KD:s krav kring reformen av Arbetsförmedlingen.

-Vi har sett att det finns brister som vi behöver se över, säger L-ledaren.

Moderaterna och Kristdemokraterna har bland annat krävt att lagen om valfrihet ska strykas, och om man inte får igenom sina krav kommer man att stödja Vänsterpartiets misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Man har också krävt att reformen av Arbetsförmedlingen måste få ta längre tid. Nyamko Sabuni håller med.  

– Arbetsförmedlingen är en organisation som har haft det rätt så kaotiskt och det innebär att det påverkar jobbet med reformen framåt. Vi har också tyckt att tidsaspekten bör ses över.

Undvika oseriösa aktörer

På frågan om det finns möjlighet att stryka kravet om att lagen om valfrihet bör strykas, svarar Sabuni mer svävande på.

– Detta står i Januariavtalet, men från mitt och mitt partis perspektiv så är kvaliteten överordnad allting annat. Jag är beredd att se över så väl lagen om valfrihet som lagen om offentlig upphandling.

– Vad vi ska undvika är att framtida system släpper in oseriösa aktörer och det borde vi kunna lösa tillsammans. Men vi (Liberalerna) kommer att göra allt vi kan för att reformen ska genomföras.

”M och KD som kan avgöra”

Tror du att man kommer att komma överens under helgens förhandlingar?

– Det är jag övertygad om.

Sabuni tror också att det går att undvika en misstroendeomröstning om arbetsmarknadsministern.

– Men det är bra M och KD som kan avgöra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.