Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sara Skyttedal berätta om Ebba Buschs agerande kring petningen av henne själv på EU-listan: ”Jag uppfattar att Ebba Busch inte varit ärlig mot mig”, sa hon i SVT:s 30 minuter i januari. Foto: SVT

Sara Skyttedal lämnar KD

Uppdaterad
Publicerad

Sara Skyttedal lämnar Kristdemokraterna och blir politisk vilde. I en Expressen-intervju säger EU-parlamentarikern att hon ”verkligen inte” har förtroende för partiledaren Ebba Busch.

Beskedet kommer efter att hon i januari petades som toppnamn från KD:s lista i höstens EU-val. Anledningen ska ha varit att hon haft samtal med Sverigedemokraterna.

Skyttedal beskriver för tidningen att hon och partiet har ”uppfattat samma situation lite olika”. Hon beskriver att SD bara var ”en i mängden av krokar”.

– I den situationen hade jag kunnat tänka mig att konsulta även åt Moderaterna, säger hon.

Skyttedal beskriver även att hon försökt ta reda på vad Ebba Busch har menat i sina uttalanden om henne, utan att lyckas. Nu har hon inte längre något förtroende för partiledaren och den tidigare vännen.

– Jag känner inte att jag litar på ett ord, säger Skyttedal till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.