Visa alla (2)
Visa alla (2)

SD: Ekeroth är bara en arg läsare

Uppdaterad
Publicerad

Avslöjandet att Kent Ekeroth haft tät kontakt med Avpixlats redaktion är ingenting som Sverigedemokraterna som parti upprörs över. – Jag ser inte det här som dramatiskt, säger presschef Martin Kinnunen.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth har i upprepade mejl kontaktat Avpixlats redaktion med kommentarer på sajtens innehåll och även varit irriterad på att redaktionen är svår att nå. Men hos Sverigedemokraterna tar man nyheten med en axelryckning.

– Han låter som en missnöjd läsare som skriver arga mejl. Jag tolkar det inte som att den här konspirationsteorin att han skulle vara den som sitter bakom spakarna för sidan stärks av de här mejlen, säger SD:s presschef Martin Kinnunen till SVT.

Kinnunen menar att det enda mejlen visar är att Ekeroth hört av sig till Avpixlat för att påverka innehållet.

– Och det vill ju många. De som läser SVT hör säkert av sig och vill påverka ert innehåll.

Ingen koppling

Sverigedemokraterna och Martin Kinnunen har tidigare gått ut och sagt att partiet inte har någon koppling eller samarbete med Avpixlat, att de inte vet vilka som skriver där och inte har någon möjlighet att påverka innehållet på sajten.

Det här håller Kinnunen fast vid i dag.

– Partiets förhållningssätt till den sidan är samma som tidigare. Vi har ingenting med den här sidan att göra, vi har ingen möjlighet att påverka innehållet och vi vet inte vilka som ligger bakom den.

Men är inte Kent Ekeroth representant för Sverigedemokraterna och en del av ditt ”vi”?

– Vi i partiet, vi på kommunikationsavdelningen, har ingen möjlighet att påverka den här mediekanalen. Jag menar Sverigedemokraterna som parti, vad Kent vet och inte vet får han svara på själv, säger Martin Kinnunen.

”Inte intressant för oss”

Under dagen kommer partiet att kontakta Ekeroth och diskutera frågan, säger Martin Kinnunen.

– Vi ska ta en diskussion med Kent Ekeroth och fråga om saker förändrats sen vi pratade om det här sist.

Martin Kinnunen anser att den här frågan är odramatisk för dem som parti.

– Det är en sida på internet bland andra, den är inte så intressant för oss. Vi satsar på våra egna mediakanaler.

Hur går Kent Ekeroths koppling till Avpixlat ihop med SD:s nolltolerans mot rasism?

– Vi har nolltolerans mot extremism och rättshaverister. Kent Ekeroth har skickat mejl till en hemsida, men uppenbarligen påverkar han inte så mycket. Jag har sett mycket olämpliga saker där, men det blir en märklig associationskedja att göra en person ansvarig för allt som skrivits på sidan och dessutom omfatta detta av partiets nolltolerans.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer