Mattias Karlsson och Oscar Sjöstedt. Foto: TT

SD kräver Löfvens avgång

Publicerad
Sverigedemokraterna kräver att statsminister Stefan Löfven avgår och utlyser nyval. De kräver också en folkomröstning om flyktingpolitiken.

– Kris är inte ett rimligt ord i detta läge. Det vi står inför är en fullskalig katastrof, säger partiets gruppledare Mattias Karlsson (SD) på en presskonferens med anledning av Migrationsverkets asylprognos som presenterades tidigare i dag.

Enligt Mattias Karlsson är den nuvarande situationen inte en följd av flyktingsituationen i världen.

– Det är viktigt att understryka att det är ett direkt resultat av politiska beslut fattade i Sverige, säger Mattias Karlsson.

Asylstopp

Förutom en folkomröstning kräver SD totalt asylstopp och ett totalt försörjningsansvar vid anhöriginvandring.

– Välfärdsförmåner måste kopplas tydligare till medborgarskapet, säger Mattias Karlsson

Önskar allians-stöd

Partiets ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt menar att regeringen med nuvarande prognos kommer att spräcka utgiftstaket 2016 och 2017.

– Och vi kommer att jobba emot att höja utgiftstaket och hoppas såklart att vi kan få stöd av allianspartierna i den frågan.

Inget av de övriga oppositionspartierna hade vid lunchtid några kommentarer om Migrationsverkets asylprognos på sina hemsidor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#flykt

Mer i ämnet