SD-topp i Bollnäs vill förbjuda islam

Uppdaterad
Publicerad

Islam bör förbjudas och det är invandringens fel att det finns nazister i Sverige. Det säger gruppledaren för Sverigedemokraterna i Bollnäs till SVT nyheter i kväll.

Sverigedemokraterna avstod från att delta i dagens stora antirasistiska manifestation i Bollnäs där 400 personer samlats.

– Det hade varit bra om det varit mot nazister, men nu visar det sig att de är för mångkultur och det är vi emot, säger partiets gruppledare Pär Norling till SVT Nyheter när vi når honom på telefon senare under kvällen.

Så då kunde ni inte vara med?

– Nej.

400 personer deltog i den antirasistiska demonstration som var initierad av tre unga kvinnor, efter att nazistiska Svenska motståndsrörelsen tidigare i sommar anordnat en demonstration efter ett uppmärksammat våldtäktsfall.

I dag arrangerade också Svenska Motståndsrörelsen en ny demonstration med ungefär 70 deltagare.

Sverigedemokraternas främste företrädare i Bollnäs tar avstånd från nazister. Han förklarar nazismen med invandringen:

– Det är för att det varit för stor invandring, så svenskarna har blivit åsidosatta. Ungdomar och arbetslösa har det sämre än många invandrare, säger Pär Norling till SVT.

Så det är invandringens fel att det finns nazister?

– Mycket är det invandringens fel, för folk retar upp sig.

Pär Norling anser att religionen islam bör förbjudas i Sverige.

– Egentligen är det ju religionsfrihet, men den där religionen är så avvikande att den inte behöver finnas i Sverige. De far illa med folk, barn, omskär...

Vad bör man göra då med islam?

– Jag tycker man bör förbjuda islam.

Förbjuda religionen islam?

– Ja, den finge man ha någon annanstans men i Sverige passar den inte in.

Och den som säger att jag vill fortsätta tillhöra den här religionen?

– Det är utvisning som gäller!

Utvisning om man tillhör den här religionen?

– Japp!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.