Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare. Foto: TT

SD tror inte att framgången tagit slut

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna ökar med 0,2 procentenheter sedan förra mätningen i maj, och ligger alltså kvar på 17,5 procent. Det är en ökning med 4,6 procentenheter sedan valet 2014. Men detta betyder inte att SD:s framgångar tagit slut, tror partisekreteraren Mattias Karlsson (SD).

– Det är en siffra vi är nöjda med, säger SD:s gruppledare Mattias Karlsson om SCB:s mätning som presenterades i dag.

Sverigedemokraterna har alltså ökat med 4,6 procenenheter sedan valet 2014, och även i dagens mätning ökar man något.

– Det stora skutt vi tagit sedan valet behåller vi och fortsätter till och med öka svagt så jag är väldigt nöjd, fortsätter han.

”Vi är underskattade”

Den lilla ökningen är inget tecken på att SD:s klättring i mätningarna är över, menar Mattias Karlsson (SD).

– Vi är historiskt sett underskattade i SCB:s mätningar och de har svårt att fånga upp våra väljarströmmar. Jag tror inte att det är en utplaning, säger Karlsson till SVT Nyheter.

”Vi har hört det förut”

Att SD ökar svagt även i SCB:s mätning menar Karlsson är ett styrkebesked.

– Vi har hört många gånger förr att vi skulle plana ut, men det tror jag inte ett dugg på faktiskt. Ser man på de två senaste månaderna i andra undersökningar så har vi ökat ganska kraftigt och tangerat 25 procent, så jag tror vi har fortsatt stor tillväxtpotential.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.