Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler sa att det svenska samhället har kollapsat. Foto: TT

Sex personer tvingas lämna SD

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna utesluter sex personer och varnar ytterligare fyra. Aftonbladet rapporterar om att en av dem som utesluts är Jessica Ohlson, ordförande för ungdomsförbundet som Sverigedemokraterna nu har brutit med.

Under SD:s partistyrelsemöte behandlades tio ärenden med koppling till SDU. Sverigedemokraternas pressekreterare Linda Myrin säger till Ekot att hon inte vill berätta vilka som utesluts. Men för nyhetsbyrån TT berättar SDU-ordförande Jessica Ohlson att hon är en av de som ska uteslutas.

– Ja, jag har fått bekräftat att jag är en av dem. Det var väntat, man öppnar inte ett personärende på mig utan att man tänker utesluta mig, säger hon till aftonbladet.se.

Kopplingar till ungdomsförbund

Bråket med ungdomsförbundet kulminerade tidigare i år när Jessica Ohlson valdes till ny ordförande för SDU. Därefter bröt moderpartiet helt med ungdomsförbundet och startade i stället ett nytt: Ungsvenskarna SDU.

SD:s presschef Henrik Vinge bekräftar att det inte kommer att vara möjligt att både vara med i det gamla ungdomsförbundet och SD.

Inte informerade

Linda Myrin säger att tystlåtenheten om vilka som berörs beror på att personerna själva måste informeras först. Troligtvis kommer SD att berätta mer inom några dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer