Foto: TT/Faksimil

Segeryra i sociala medier efter svenska super-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan meddelade på Twitter att man bad för en svensk seger, och mycket riktigt talades det under måndagskvällen om ett gudomligt mirakel i Milano: Sverige är klart för fotbolls-VM efter ett svettigt match-drama mot Italien.

När svenska VM-drömmen var ett faktum strömmade fans ut på sociala medier för att uttrycka sin intensiva glädje i en flod av svenska flagg-emojis och utropstecken.

Många svenska politiker och kändisar deltog i segeryran på sociala medier.

”VM här kommer vi!”, twittrade Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna i Riksdagen, följt av partikamraterna Morgan Johansson, Margot Wallström och Annika Strandhäll.

Foto: Faksimil

”JAAAAAAAAAAAA” – även politiker som Annie Lööf (C) och Ebba Busch Thor (KD), samt kändisar som Johan Rheborg stämde in i svenska hyllningskören.

Foto: Faksimil
Det var dock inte alla som uppskattade att kyrkan ”lade sig i” matchen på sociala medier, och påpekade att det måste vara ett knepigt beslut för en gud, som eventuellt även figurerar i italienska böner, att bestämma vem som denna gång skall skänkas segern. Foto: Faksimil

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.