Sista bilden på Simon Almers bagage. Foto: Simon Almers/Stefan Almers

Simon riskerar missa VM i trolleri

Uppdaterad
Publicerad

I morgon börjar VM i trolleri, en av de tävlande är svenske Simon Almers. Han är på plats i italienska Rimini där tävlingarna ska gå av stapeln. Men inte hans bagage – flygbolaget har nämligen slarvat bort all hans rekvisita.

– Det är rekvisita som jag har byggt under fem års tid, varenda millimeter, som är borta, det går inte direkt att köpa här, säger en moloken Simon Almers, 20 år från Bromma.

Han är svensk och nordisk mästare och kom fyra i Europamästerskapen i höstas. Och nu, för första gången, har han kvalat in för att tävla i World Championship of Magic kommande vecka. 150 tävlande får visa upp sina talanger i tio minuter för att tävla om världsmästartiteln.

– Jag bygger mitt nummer på skådespeleri, det är en blandning av teater och trolleri. Och till det har jag min specialbyggda rekvisita med kostymer, 3D-utskrifter, en gammal trattgrammofon, en byrå, en golvlampa, en matta och ett nattduksbord. Och det är allt det som är borta!

Inga grejer = ingen tävling

Det svar Simon Almers har fått från flygbolaget Airberlin är ett Facebook-inlägg med ett förlåt och att han ska kontakta lost and found-avdelningen.

– Det har jag så klart gjort, men de vet inte ens var bagaget är. Kanske i Berlin där vi mellanlandade, men därifrån går inga flyg förrrän om en vecka. En idé var att skicka grejerna till Moskva elller Stockholm dit flyg går och sen till Rimini. Men det känns inte som om det finns mycket hopp om att jag ska få det i tid. De vet ju inte ens var bagaget är!

Simon Almers ska tävla på torsdag, men genrepet redan på tisdag. Nästa VM är om tre år, 2018.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.