Foto: SVT

Sista chansen: SVT-soffan går under klubban – vd:n vidimerar legendstatusen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det snart dags. Gomorron Sveriges röda soffa ska få en ny ägare. Och för de som tvekat att kasta sig in i auktionsyran har nu SVT:s vd Hanna Stjärne personligen vidimerat att soffan verkligen burit upp några av Sveriges mest omtalade personer.

Gomorronsoffan ska auktioneras ut till förmån för Radiohjälpens insamling Världens Barn, och den lyckliga nya ägaren får chansen att bli del av tv-historia – genom att själv hämta supersoffan i direktsändning på SVT.

–  Tänk på alla spännande människor som suttit i den! I efterhand önskar jag att vi bett om autografer från alla gäster som kunde ingå i köpet, men jag kan i alla fall utlova ett äkthetsintyg så att proveniensen blir tydlig, säger Alexander Norén, programledare på Gomorron Sverige.

Auktionsrundan-tips

Sittandes i soffan tipsade Antikrundans Magnus Bexhed om att ”the sky is the limit” för åtråvärda objekt som säljs på auktion, i alla fall om deras äkthet kan bevisas.

Därför har Alexander Norén gjort slag i saken, och fått SVT:s vd Hanna Stjärne att personligen vidimera soffan, för alla som tvivlat på att så pass många ryktbara rumpor verkligen använt den genom årens lopp.

”Man vet att man kan få skarpa frågor..”

För de som har programledardrömmar, eller vill ställa tuffa frågor till sina middagsgästar är soffan perfekt, och även Hanna Stjärne erkänner att hon känt viss oro inför ett soffbesök.

Hur var det att sitta i soffan?

– Det är lite nervöst, man vet att man kan få skarpa frågor, säger Hanna Stjärne.

Just nu är budet uppe i över 50.000 kronor. Följ den rafflande avslutningen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.