22:17 larmades polis till Vårby i Södra Stockholm. Under kvällen kallades ett stort antal blåljuspersonal till platsen för att omhänderta en skadad person som anträffats. Foto: Blåljusbilder

Skottlossning i södra Stockholm – man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning har inträffat i Vårby söder om Stockholm. En man är skadad och har förts till sjukhus med ambulans, uppger polisen.

Polisen fick larmet 22.17 på tisdagskvällen.

– Man anträffar personen på en plats där man bestämmer att händelsen har inträffat. Det är utomhus på Vårby gård, säger Towe Hägg vid polisen.

Personen har förts med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart. Polisen jobbar nu med att samla in information om vad som har hänt och har bland annat genomfört husrannsakningar på olika platser.

– Bland annat kommer vi att prata med brottsoffret och personer som rört sig i området. Dels även inventera övervakningsbilder och knacka dörr.

Ingen person gripen

På tisdagsmorgonen hade polisen lämnat platsen och de avspärrningar som satts upp tagits ned. Händelsen rubriceras som mordförsök och än så länge är ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.