Så här brukar det se ut – men på torsdagen var samtliga skyltar på landets tågstationer ur funktion. Foto: TT

Skyltkaos på tågstationerna – allt var nedsläckt

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga informationsskyltar slutade att fungera på torsdagsförmiddagen. Först efter en dryg timme kunde Trafikverket starta dem igen.

Problemen innebar att resande inte kan se på plattformarna när tågen anländer eller avgår, eller från vilken perrong tåget kommer till eller lämnar.

”Hängde inte med”

– Det började med att realtidsuppdateringen slutade fungera. Tågen kom in, men skyltarna hängde inte med utan visade fel information. Då stängde vi ner systemet för att kunna starta om det, säger Trafikverkets pressinformatör Sven Lindberg.

Exakt vad som orsakade felet vet man inte, men vid 11:30-tiden började skyltarna gradvis fungera igen. Några större störningar i trafiken ska skyltproblemen inte ha orsakat, men Trafikverket hänvisar passagerarna till de olika tågbolagen för detaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.