Foto: Anna Karolina Eriksson, TT

SMHI varnar: Plötslig ishalka, snöfall och höga vattenflöden

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen har SMHI gått ut med flera klass 1-varningar i mellersta Sverige. Varningarna gäller plötslig ishalka i Värmlands län, Dalarnas län och Gävleborgs län, och snöfall i Jämtlands län och Västernorrlands län. Dessutom varnar man för höga vattenflöden i Hallands län och Västra Götalands län.

Vädret riskerar att ställa till det för trafikanter på flera håll i landet under lördagen. Ishalka, nederbörd och höga vattenflöden drabbar områden på flera håll i landet, och Trafikverket flaggar för risk för besvärligt väglag längs östkusten.

I västra Götalands län är det översvämning på flera vägar, med stor påverkan på trafiken skriver Trafikverket. Även Hallands län har problem med översvämningar. Bakom de höga vattenflödena ligger regn och snösmältning.

Det har också kommit larm om översvämningar i flera hus, och Suseån i Halland är översvämmad.

Under dagen väntas plusgrader i södra Sverige.

Besvärligt väder

Även i Västerbotten har det varit halt, och en lastbil har sladdat av E4 i höjd med Dalkarlså. Ingen skadades men lastbilens släp hänger över broräcket ned ån. Polisen är på plats och dirigerar om trafiken. Olyckan har stor påverkan på trafiken.

Polisen varnar för stora vattenmängder i Västmanlands län, efter att en bilist fått vattenplaning. Det finns också risk för halka, och trafikanter uppmanas att ta det extra försiktigt på vägarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer