Påskfesten samlar ibland hela släkten och kan vara en stressig tid. Foto: TT

Snabblagade tips till påskbordet

Uppdaterad
Publicerad

SVT-kockarna bjuder på sina bästa tips på snabblagad buffémat utan att ge avkall på smak och påskstämning.

Ägg- och spenatgratäng

SVT Recept

Krämig och mättande gratäng som lagas snabbt och enkelt i ugn. Påskens smaker, allt-i-ett!

Susanne Jonsson, kock i Go'kväll

Frasigt tomatflarn

Enkelt, snyggt och gott med getost och tomater på buffén eller till påskmiddagen.

Gunilla Hultgren Karell, fd kock i Gomorron

Rotfrukter i ugn med fetaost och spenat

Vårfärgad glädje! Genom att rosta clementiner tillsammans med rotfrukterna kommer nya smaker fram. Rätten passar utmärkt till kött, men kan även ätas som huvudrätt.

Susanne Jonsson, kock i Go'kväll

Rimmad lax och dragonmajonnäs

En liten tapasmacka med svenska smaker, gärna på hemrimmad lax. Dragonmajonnäsen passar fint till andra rätter också, till exempel grillad kyckling. Den går att spara i kylen om man vill unna sig goda mackor flera dagar i rad.

Johanna Westman, kock i Go'kväll

Lyxig löjromspotatis

Potatis är så gott. Toppa med rom eller varför inte testa rökt lax? Låt fantasin flöda! Genom att garnera med lax, rom och kryddor direkt i formen sparar du disk.

Susanne Jonsson, kock i Go'kväll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Recept

Mer i ämnet