Aida Badeli (MP), språkrör i Grön Ungdom, och Philip Botström (S), ordförande i SSU, i debatt om migrationsfrågan. Foto: SVT

SSU om migrationssamarbetet med M: ”Kan gemensamt skapa stabilitet”

Uppdaterad
Publicerad

Diskussionerna kring en migrationsuppgörelse mellan Socialdemokraterna och de borgerliga partierna har skapat en klyfta i regeringen. I Aktuellt möttes de båda partiernas ungdomsförbund för att debattera frågan.

– Ingen vill tillbaka till hösten 2015, säger Philip Botström (S), ordförande i SSU.

Grön Ungdoms språkrör Aida Badeli (MP) menar att det vore att inskränka på asylrätten om Socialdemokraterna går med på de borgerliga partiernas krav om ett volymmål på hur många asylsökande Sverige ska kunna ta in.

– Det är absolut inte acceptabelt att Sverige skulle frångå asylrätten, säger Aida Badeli (MP), språkrör i Grön Ungdom.

”Behöver kompromissa”

Philip Botström (S) menar att det vore bättre med en bred uppgörelse.

– Socialdemokraterna och Moderaterna är de två statsbärande partierna och skulle gemensamt kunna skapa långsiktighet och stabilitet, säger Philip Botström (S).

– Jag tror att både jag och Aida, om vi vill få en lösning på plats, kommer behöva kompromissa med en hel del av de frågor som både Grön Ungdom och SSU har drivit.

Ta del av mer från debatten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.